Kynologisch Advies
Voor meer plezier met een hond

Dogfrisbee Lessen

Na het lezen van de uitleg over dogfrisbee ben je waarschijnlijk zo enthousiast geworden over deze sport, dat je deze graag een keer wilt proberen met je eigen hond en dat kan!

Dogfrisbee groep ‘Flying Dogters’ is een onderdeel van de Utrechtse Rashonden Vereniging (URV).

De lessen

De lessen worden gehouden op dinsdagavond vanaf 19 uur op het terrein van URV Burgemeester Norbruislaan 680, 3555 EZ Utrecht. Een dogfrisbeecursus bestaat uit 12 lessen van anderhalf uur. In de maanden april t/m november worden er in principe dogfrisbee lessen verzorgd, maar vanwege mogelijke vorst in de grond wordt er in de wintermaanden niet getraind.
Tijdens de les wordt er gekeken wat voor de individuele combinatie de meest geschikte oefeningen zijn en wordt in het bijzonder gelet op de veiligheid. Omdat dogfrisbee een sport is die op de individuele combinatie wordt aangepast is het mogelijk om op elk gewenst moment binnen te stromen in de lessen. Bij interesse hoef je dus niet te wachten tot er met een nieuw cursus begonnen wordt. Voor meer informatie en actuele prijzen van de dogfrisbee lessen kun je telefonisch contact met mij opnemen +31 6 55 77 22 70 of via het contactformulier. Opgeven voor de dogfrisbee lessen kan via het ledenportaal van de URV.

Een les is opgebouwd uit twee onderdelen:

  1. Gooitraining: hierbij leer je diverse frisbeeworpen en gooitechnieken;
  2. Training met de hond: hierbij wordt de training afgestemd op de individuele hond. Er is steeds maar 1 combinatie tegelijk aan het spelen met de hond.

Welke honden kunnen meedoen aan de dogfrisbee lessen

In principe zijn alle hondenrassen geschikt om mee te doen aan dogfrisbee omdat het een individuele manier van les krijgen is, afgestemd op het kunnen van baas en hond. Maar honden met een lange rug en korte poten, honden met een korte snuit, te zware honden zoals dogachtigen en honden die los van de lijn niet onder controle zijn, zijn minder geschikt voor de dogfrisbee sport.
De hond moet minimaal voldoen aan de onderstaande richtlijnen om mee te komen doen aan onze dogfrisbee lessen:

  • los kunnen lopen en meteen terug komen wanneer de baas hem roept
  • de basis commando’s zoals zit, af en blijf kennen
  • sociaal zijn naar andere honden en mensen
  • gezond zijn

We hanteren een minimale leeftijd van:

  • 12 maanden voor kleine en middelgrote honden (tot 25 kilo)
  • 18 maanden voor grote en zware honden (vanaf 25 kilo)

Wat heb je nodig om te kunnen dogfrisbeeën met de hond

Tijdens de lessen wordt er met de hond gewerkt met zelf aangeschafte speciale hondenfrisbees. Het minimale aantal frisbees wat je nodig hebt om met je hond te trainen is 3. Tijdens de lessen is het mogelijk om speciale dogfrisbees aan te schaffen. Mocht je al dogfrisbees willen aanschaffen voor de lessen verwijs ik je graag naar de webshop van Fly’em High of Ice Borders. Raak je besmet met het dogfrisbee virus en je zou wedstrijden willen gaan lopen dan heb je voor de meeste wedstrijden 7 nieuw ogende frisbees nodig.

Proefles

Natuurlijk is het ook mogelijk eerst te komen kijken en ervaren of dogfrisbee wel de sport is voor jou en je hond. Geheel vrijblijvend kun je contact opnemen met mij voor een proefles. Dit kan telefonisch +31 6 55 77 22 70 of via het contactformulier.

Sportkeuring

Eens per jaar (of bij voldoende belangstelling eens per half jaar) bieden we in samenwerking met Dier Gezondheids Centrum uit Hilversum een sportkeuring aan voor de hond. Op deze manier weet je zeker dat je hond geschikt is voor de dogfrisbee sport en dat je deze niet overvraagt. Voor gevorderde combinaties is deze sportkeuring een verplicht onderdeel van de lessen.

Inschrijven

Opgeven voor de dogfrisbee lessen kan via het ledenportaal van de URV.